Junior Processingenjör Malmö

Inom Treatment i Sverige idag är vi drygt 40 medarbetare där du som Junior Processingenjör självständigt och med stöd av kollegorna arbetar med processval, processdimensionering och utredningar inom hela VA-processområdet, dvs. både avloppsvattenrening, dricksvattenproduktion och biogasproduktion. För att lyckas i detta jobb bör du vara utåtriktad, nyfiken, tycka om att samarbeta med kollegor mot ett gemensamt mål och vara bekväm med att ta kontakt med kunder. Om du är vår nya Junior Processingenjör klicka på knappen ”Ansök här” nedan.

Som Junior Processingenjör kommer du att vara en del av vårt VA-Processteam som består av åtta drivna och kompetenta ingenjörer som tillsammans har lång erfarenhet av att arbeta inom alla delar av projektcykeln. Vi arbetar med allt från utredningar till att uppdragsleda stora projekt som involverar flera teknikområden. Ett av våra flaggskepp som drivs från Malmökontoret är Göteborgs Stad Kretslopp och vattensatsning på en ny reningsanläggning för lakvatten vid Brudaremossens deponi i Göteborg – där har vi varit med från tidig förstudie och pilotförsök hela vägen till detaljprojektering och genomförandefas. Vi är en avdelning på frammarsch, vi samarbetar och stöttar varandra i projekten som vi driver och arbetar i – vi gillar helt enkelt att arbeta ihop! För att trivas hos oss bör du vara en lagspelare med framåtanda som sporras av att se nöjda kunder och leverera med hög kvalitet. Vårt kontor ligger idag vid Västra hamnen i Malmö men under 2019 kommer vi att flytta och bli granne med Malmö Centralstation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bli:

  • Att delta i strategiska utredningar, teknisk-ekonomiska förstudier inför kommande projektering, utvärdering av olika process- eller utformningsalternativ, lokaliseringsutredningar, eller utredning av andra frågeställningar i syfte att bereda beslutsunderlag.
  • Att delta i arbetet med att dimensionera processanläggningar för avloppsvattenrening, dricksvattenproduktion eller biogasproduktion, både när det gäller ombyggnad och när det gäller nybyggnad. Främst kommer du att arbeta med kommunala kunder men även industriella kunder kan förekomma.
  • Ta fram, strukturera och säkerställa korrekt dokumentation i projekten, tillsammans med erfarna kollegor. Du arbetar efter vårt interna kvalitetssystem och hjälper till med att se till att bestämmelser och standarder efterföljs i projektet.


Vi tror att du har erfarenhet från:

  • 2-3 års erfarenhet efter examen från kommunal verksamhet inom VA eller miljöområdet.
  • Är högskole-/civilingenjör eller har annan likvärdig teknisk/naturvetenskaplig utbildning.
  • En förutsättning är att du ha god kännedom och intresse för avloppsreningsverk, vattenverk och biogasanläggningar
  • Du talar och skriver flytande svenska samt har goda kunskaper i engelska


Du är en person som är analytisk och grundlig, med ett djupt intresse för att utveckla framtidens teknik. Du värdesätter högt att få arbeta med meningsfull teknik i varierande projekt, samtidigt som du har lätt för att nätverka och samverka med andra. För att du ska fortsätta prestera på topp krävs möjlighet till kompetens- och vidareutveckling samt ett uppmuntrande och tillitsfullt ledarskap.

Ramboll Sverige
Vi på Ramboll fokuserar på att skapa tekniska lösningar som har en positiv inverkan på människors vardag. Tillsammans med 1900 medarbetare placerade på 28 orter runt om i Sverige skapar vi innovativa lösningar som adderar ett mervärde till människa och samhälle. Vi kallar det Engineering for life. Vårt arv och våra värderingar ger oss också stödet att utmana, ifrågasätta och hitta nya vägar framåt.

Ansök här
Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Ansök med ditt CV, personliga brev och relevant documentation.

#RambollSverige

Søknadsfrist 2019-02-28
Arbeidssted Malmö

Rambøll Norge AS

Rambøll Norge AS
Fakturamottak: Postboks 190 Økern, 0510 Oslo
Besøksadresse: Hoffsveien 4, 0275 Oslo
Postadresse: Postboks 427 Skøyen, 0213 Oslo
Tel:22 51 80 00
Fax:22 51 80 01

Mail: firmapost@ramboll.no