Processexpert Avlopp, Umeå

Inom Treatment i Sverige är vi idag drygt 40 medarbetare där du som Processexpert inom avloppsvattenrening självständigt och med stöd av kollegorna arbetar med processval, processdimensionering och utredningar för anläggningar som renar avloppsvatten. För att lyckas i detta jobb bör du vara utåtriktad, nyfiken, tycker om att samarbeta med kollegor mot ett gemensamt mål och har lätt för att ta kontakt med kunder. Om du är vår nya Processexpert inom avloppsvattenrening klicka på knappen ”Ansök här” nedan.

Som Processexpert inom Avloppsvattenrening kommer du vara en del av vårt VA-Processteam som består av tio drivna och kompetenta ingenjörer som tillsammans har lång erfarenhet av att arbeta inom alla delar av projektcykeln. Vi arbetar med allt från utredningar till att uppdragsleda stora projekt som involverar flera teknikområden. Ett av våra flaggskepp som drivs från Umeåskontoret är Skellefteå kommuns stora satsning på en ny vattenförsörjning för Skellefteå centralort med omkringliggande samhälle. Vi har där varit med från principförslag genom detaljprojektering, genomförandefasen och snart även driftsättning av vattenverket och tillhörande anläggningsdelar. Vi är en avdelning på frammarsch med stor tillväxt under de senaste åren vilket innebär att vi i hög grad samarbetar och stöttar varandra i projekten som vi driver och arbetar i. För att trivas hos oss bör du vara en lagspelare med framåtanda som sporras av att se nöjda kunder och leverera med hög kvalitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bli:

  • Leda och/eller delta i strategiska utredningar, teknisk-ekonomiska förstudier inför kommande projektering, utvärdering av olika process- eller utformningsalternativ, lokaliseringsutredningar, eller utredning av andra frågeställningar i syfte att bereda beslutsunderlag.
  • Ansvara för dimensionering av vattenreningsprocesser vid ombyggnad eller nybyggnad av avloppsreningsverk, främst för kommunala men ibland även för industriella kunder.
  • Ta fram, strukturera och säkerställa korrekt dokumentation i projekten. Säkerställa att både internt kvalitetssystem och bestämmelser och standarder efterföljs.
  • Vara ute på plats för att träffa kunden och förstå förutsättningarna.
  • Coacha och lära upp yngre förmågor inom ditt expertområde.


Vi tror att du har erfarenhet från:

  • Minst tio års erfarenhet efter examen, med bakgrund från kommunal verksamhet inom VA eller miljöområdet
  • Är högskole-/civilingenjör eller har annan likvärdig teknisk/naturvetenskaplig utbildning
  • Besitter ett gediget tekniskt kunnande inom avloppsvattenrening
  • Du talar och skriver flytande svenska samt har goda kunskaper i engelska


Du är en person som är analytisk och grundlig, med ett djupt intresse för att utveckla framtidens teknik. Du presterar som bäst när du får arbeta med meningsfull teknik i varierande projekt och din kompetens kommer till sin rätt när du kombinerar din tekniska expertis och affärsförståelse som rådgivare till våra kunder. För att du ska fortsätta prestera på topp krävs möjlighet till kompetens- och vidareutveckling samt ett uppmuntrande och tillitsfullt ledarskap.

Ramboll Sverige
Vi på Ramboll fokuserar på att skapa tekniska lösningar som har en positiv inverkan på människors vardag. Tillsammans med 1900 medarbetare placerade på 28 orter runt om i Sverige skapar vi innovativa lösningar som adderar ett mervärde till människa och samhälle. Vi kallar det Engineering for life. Vårt arv och våra värderingar ger oss också stödet att utmana, ifrågasätta och hitta nya vägar framåt.

Ansök här
Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Ansök med ditt CV, personliga brev och relevant documentation.
#RambollSverige

Søknadsfrist 2019-02-28
Arbeidssted Umeå

Rambøll Norge AS

Rambøll Norge AS
Fakturamottak: Postboks 190 Økern, 0510 Oslo
Besøksadresse: Hoffsveien 4, 0275 Oslo
Postadresse: Postboks 427 Skøyen, 0213 Oslo
Tel:22 51 80 00
Fax:22 51 80 01

Mail: firmapost@ramboll.no