Brandkonsult

Vi söker en driven brandkonsult som är intresserad av att utforma framtidens samhällen tillsammans med våra experter från övriga discipliner. Inom rollen som brandkonsult får du chansen nyttja dina expertkunskaper för att på bästa sätt tillgodose kundens önskemål samtidigt som du bidrar till ett säkrare samhälle. Vi tror att du har en brandingenjörsexamen och viss erfarenhet som konsult eller från räddningstjänst för att lyckas i detta jobb. Om du är vår nya brandkonsult klicka på knappen ”Ansök här” nedan.

Som brandkonsult kommer du att vara en del av vår enhet Brand & Risk i Stockholm. En sammansvetsad grupp på 7 personer med en god variation av ålder och kön. Alla inom enheten har sin unika kompetens vilket bidrar till att vi kan lära av varandra och på så sätt bli starkare tillsammans. Inom enheten uppmuntras till personlig utveckling inom det område du själv är intresserad av. Ditt ansvar och dina utmaningar bygger på din vilja och förmåga att växa. Som en del av den större koncernen har vi även möjlighet att lära oss av våra kollegor från andra länder där vi träffas regelbundet och utbyter erfarenheter inom specifika frågeställningar. Vi sitter på Ramboll Sveriges huvudkontor beläget vid Mariatorget mitt på Södermalm med goda kommunikationsmöjligheter och bra utbud av lunchrestauranger.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bli:

  • Tolkning och tillämpning av relevanta myndighetskrav
  • Brandskyddsteknisk projektering
  • Rådgivning till övriga konsulter
  • Brandtekniska utredningar såsom brandfarlig vara, CFD-simuleringar eller ventilationsbrandskydd.
  • Brandskyddsteknisk documentation


Vi tror att du har erfarenhet från:

  • Brandingenjörsexamen från LTH eller LTU
  • Meriterande om du har arbetslivserfarenhet som konsult eller från räddningstjänst


Du är en person som är analytisk och grundlig, med ett djupt intresse för att utveckla framtidens teknik. Du presterar som bäst när du får arbeta med meningsfull teknik i varierande projekt och din kompetens kommer till sin rätt när du kombinerar din tekniska expertis och affärsförståelse som rådgivare till våra kunder. För att du ska fortsätta prestera på topp krävs möjlighet till kompetens- och vidareutveckling samt ett uppmuntrande och tillitsfullt ledarskap.

Ramboll Sverige
Vi på Ramboll fokuserar på att skapa tekniska lösningar som har en positiv inverkan på människors vardag. Tillsammans med 1900 medarbetare placerade på 28 orter runt om i Sverige skapar vi innovativa lösningar som adderar ett mervärde till människa och samhälle. Vi kallar det Engineering for life. Vårt arv och våra värderingar ger oss också stödet att utmana, ifrågasätta och hitta nya vägar framåt.

Ansök här
Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Ansök med ditt CV, personliga brev och relevant documentation.

Søknadsfrist 2019-02-01
Arbeidssted Stockholm

Rambøll Norge AS

Rambøll Norge AS
Fakturamottak: Postboks 190 Økern, 0510 Oslo
Besøksadresse: Hoffsveien 4, 0275 Oslo
Postadresse: Postboks 427 Skøyen, 0213 Oslo
Tel:22 51 80 00
Fax:22 51 80 01

Mail: firmapost@ramboll.no